Budinca de paste cu vinete si carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -300g paste scurte
  • -3-4 vinete
  • -2 cepe
  • -4-5 rosii
  • -350g carne tocata de vitel
  • -1 leg. patrunjel
  • -2-3 linguri ulei
  • -2-3 linguri pesmet
  • -2 oua
  • -1 lingura margarina pentru uns tava
  • -100g cascaval sau telemea
  • -sare si piper

Mod de preparare

Fierbi pastele in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe pachet, apoi le scurgi si le pui intr-un castron.Cureti ceapa, o tai marunt si o inabusi cateva minute cu 1 lingura de ulei.Decojesti rosiile si le tai marunt; cureti vinetele de coaja si le tai cuburi mici, pe care le oparesti in apa cu sare si le scurgi.Le amesteci apoi cu rosiile, jumatate din ceapa inabusita, sare si piper dupa gust si le pui sa scada la foc timp de cateva minute.

Separat inabusi carnea cu uleiul ramas si 100 ml apa, iar cand a scazut adaugi ceapa ramasa, verdeata fin tocata, sare si piper dupa gust, amestecand pana cand obtii o pasta omogena.

Ungi tava, termorezistenta de preferat,cu margarina, o tapetezi cu pesmet si pui straturi alternative de paste, carne tocata si vinete.presari cascaval ras deasupra si torni si ouale batute cu sare si piper. Dai budinca la cuptor timp de 20 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise