Budinca de prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de prune
  • 4 linguri zahar
  • 200 g faina
  • 1/2plic praf de copt
  • 125 g margarina
  • 1ou
  • 120 ml lapte
  • 4linguri zahar

Mod de preparare

Prunele spalate, cu samburii scosi,taiate in sferturi,se pun intr-un vas pe foc impreuna cu 100ml apa si 4linguri zahar si se lasa pana se inmoaie.

Se pun prunele intr-o forma de tarta unsa cu margarina, sau forme mici individuale cum am folosit eu,cate 2linguri cu prune si sos;

Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, zahar, margarina si se framanta pana rezulta un aluat nisipos; se adauga apoi oul batut, laptele cate putin iar dupa omogenizare se acopera fructele din forma de tarta sau formele mici.

Se lasa la cuptor 40 minute la foc mic iar dupa ce s-au racit,se rastoarna pe platou, se pudreaza si se servesc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise