Budinca de taietei cu sunca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 400 g taietei cu ou,
  • sare,
  • 250 g sunca de Praga (taiata felii ceva mai groase),
  • 1 legatura patrunjel verde (tocat),
  • 80 g unt moale,
  • 2 linguri pesmet,
  • 2 oua,
  • 150 g smantana acrisoara,
  • piper,
  • nucsoara.

Mod de preparare

Se fierb taieteii al dente in apa cu sare, se baga sub un jet de apa rece, se lasa sa se scurga bine si se amesteca cu sunca taiata cubulete si cu patrunjelul verde tocat.

Se unge o forma termorezistenta cu 10 g de unt si se presara cu pesmet.

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu untul ramas si pe urma cu smantana, dupa care se incorporeaza albusurile batute spuma si la sfarsit taieteii.

Se condimenteaza bine, se rastoarna in forma unsa cu unt si se dau circa 30 de minute la cuptorul incins la 200ş.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise