budinca de zahar ars

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • zahar (dupa gust)

Mod de preparare

Se topesc 6-8 linguri de zahar intr-un vas, tapetandu-se si peretele vasului cu zaharul topit, dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se incalzeste laptele (nu se fierbe!!!) impreuna cu zaharul vanilinat si zaharul. Intr-un castron se bat foarte bine ouale. Cand laptele s-a incalzit, se toarna peste oua iar aceasta compozitie se toarna in vasul cu zaharul topit si se da la cuptor pentru 30-45 de min (se lasa pana devine ca o budinca). Se serveste rece!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise