Budinca delicioasa din paine veche

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5oua
  • 200 gr de zahar
  • 2 budinci de vanilie ptr crema
  • 1 litru lapte rece
  • 100 gr de stafide
  • 50-100 gr de ciocolata bucatele
  • esenta de vanilie,esenta de rom
  • 1 paine veche-taiata de coaja si taiata cubulete-preferat o paine de casa alba
  • 2-3 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare

Painea vine taiata felii taiem coaja deoparte si o taiem cuburi.

Batem ouale cu zaharul bine pana devine o spuma fina adaugam budincile si laptele si continuam sa mai batem putin, adaugam esenta de vanilie si de rom adaugam stafidele si ciocolata lasam sa se amestece bine si adaugam painea taiata bucatele amestecam si lasam cel putin 20 de minute sa absoarba lichidele dupa care amestecam din nou. Transferam intr-o tava dupa dorinta patrata,rotunda,forma de chec care a fost putin unsa cu ulei o dam la cuptor incalzit la 180 de grade ptr 30 de minute,presaram zahar vanilat si mai coacem 10 minute.

Se poate servi calduta sau rece.In budinca se pot pune si bucatele de rahat,sau fructe confiate fiecare dupa gust.Usor si delicios.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise