Budinca "dementa"

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr orez
  • 60 ml lapte
  • 100 gr zahar vanilat
  • 1 legatura de menta

Mod de preparare

Orezul se spala in mai multe ape si se fierbe putin in 100 ml de apa.

Separat se amesteca zaharul cu laptele si frunzele de menta maruntite, se dau intr-un clocot si se indeparteaza de pe flacara.

Se pune separat o treime din orez,iar peste cel ramas in cratita se pun doua treimi din laptele cu zahar si zaharul vanilat,dupa care se fierbe pana ce orezul este gata.

Laptele cu frunze de menta ramas se amesteca cu un blender,apoi se pune peste orezul scos separat si se fierbe pana este gata.

Intr-un castronel se pune orezul cu menta mixata,se preseaza cu o lingura,iar deasupra se pune orezul fiert cu lapte,se preseaza si acesta,se lasa sa se raceasca putin,apoi se rastoarna intr-o farfurie.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise