Bulion cu oregano

Stiu ca este perioada in care orice gospodina isi umple camara cu bunatati.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 kg de rosii proaspete
  • 3 lg sare pentru muraturi
  • +/- 5 lgt oregano
  • Mai ai nevoie de sticle cu capac curate.

Mod de preparare

Stiu ca este perioada in care orice gospodina isi umple camara cu bunatati.

Stiu ca fiecare are reteta ei, mostenita sau nu, cu care nu da gres.

Nu am pretentia ca detin reteta perfecta. Vreau doar sa v-o impartasesc pe a mea.

Culegi rosiile din gradina, apoi le speli bine si le tai felii.

Dai rosiile prin masina speciala si obtii cca 10 l de suc.

Pui sucul la fiert, intr-o oala suficient de mare, la foc mic.

Lasi sa fiarba cca. 90 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand dispare spuma.

Adaugi sarea si il lasi sa mai fiarba inca 15 minute.

Torni bulionul in sticle, le astupi si le lasi la dunst uscat ( intre paturi) pentru 24 de ore.

Etichetezi si asezi in camara pentru la iarna.

Intr-un sfert din cantitatea de bulion eu am mai adaugat odata cu sarea si 5 lgt de oregano. Are un gust bun si il voi folosi la sosuri.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise