Bulion-Ketchup

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1L ulei
  • 1Kg ceapa
  • 2Kg gogosari rosii sau capia
  • 6 Kg rosii
  • 4 linguri sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic foi de dafin
  • boabe de piper
  • acid salicilic

Mod de preparare

Se caleste putin ceapa in ulei,se adauga gogosarul spalat in prealabil ,curatat de cotoare si seminte si dat prin masina de carne ,se mai calesc inca 20 min.,dupa care se adauga rosiile integi (cu coaja),spalate,curatate de cotoare si date si acestea prin masina de carne.Se mai adauga sarea,zaharul ,foile de dafin ,boabe de piper si se fierb o ora.La urma se adauga salicilat(2 gr. la 1 kg de preparat).Bulionul se toarna fierbinte in sticle de 1/2 L spalate bine si sterilizate in cuptor.Se astupa cu dopuri si se acopera cu paturi sa stea la cald pana se racesc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise