Bulz boieresc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt.10 portii
  • 10 portii de mamaliguta mai tare.
  • Branza burduf 1.000kg
  • Gorgonzola sau alta branza cu mucegai 0,200kg
  • Kaizer sau sunculita taraneasca afumata 0,300kg
  • Cabanos sau carnati de plescoi 0,300kg
  • Vin alb sec 0,100 L
  • Unt 0,150kg
  • Smantana 0.500kg
  • Nucsoara 1 varf de lingurita
  • Zahar 0,050kg
  • Suc de lamaie 0,020 L
  • Sare.piper alb

Mod de preparare

Cat este calda mamaliga se modeleaza sub forma de bile,se umple fiecare bila cu 100 de grame de branza de burduf.Se asaza pe o tava si se aplatizeaza f.putin deasupra.

Intr-o tigaie se pue 50gr. de unt sa se topeasca,dupa care se pune smantana si branza gorgonzola.Se lasa sa se topeasca branza si scada putin pana se leaga sosul.Se condimenteaza cu sare,piper alb,zahar,suc de lamaie si nucsoara.

Restul de unt se pune la topit,in el se pun bucatile de kaizer si carnati taiate subtire.Se rumenesc,iar la sfarsit se sting cu vin.

Tava cu bulz se introduce la cuptor,sa se topeasca branza.

Servirea:

Pe farfurie se asaza bulzul,peste el se pune sosul din smantana si gorgonzola.La sfarsit se presoara kaizerul si carnaciorii crocanti.

Se serveste ca gustare calda.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise