Burger dublu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g carne tocata de vitel
  • 4 linguri unt topit
  • 4 chifle
  • 2 rosii mari carnoase
  • 2 lingurite otet de mere
  • 8 lingurite maioneza
  • 8 linguri ketchup
  • frunze de salata
  • frunzulite de Rucola sau papadii tinere
  • 1/2 avocado
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Carnea tocata se framanta cu sare si piper, cu mainile umede se formeaza chiftele mari, care se ung cu unt si se pun pe gratar, cate 3 minute pe ambele parti;

Chiflele se taie in doua locuri, dar sa ramana in mijloc o felie groasa de 1 cm;

Rosiile se taie felii, se sareaza, se pipereaza si se stropesc cu otet;

Etajul inferior de paine se unge cu 1 lingura de maioneza, se aseaza salata, carne si deasupra felii de rosii. deasupra se toarna ketchup si se acopera cu etajul din mijloc;

Se taie cubulete jumatatea de avocado, se pune in a doua jumate de chifla, se pune salata, rucola, a doua chiftea, rosii si un pic de ketchup;

Se acopera cu partea de sus a chiflei. Pentru transport ii invelim in foi de aluminiu.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise