Cake de ciocolata cu fructe confiate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 ouă, 120gr zahăr, 80ml ulei, 250gr făină,3 lingurițe cacao, o linguriță praf de copt, un virf linguriță bicarbonat de sodiu, un praf de sare, 200 ml apă fierbinte, o mană fructe confiate (stafide,cirese,caise,portocala...)
  • Pentru glazură: 3 linguri zahar pudră, 2 linguri cacao, 2 linguri apă fierbinte si citeva aschii de ciocolata pt decor

Mod de preparare

Cine iubeste ciocolata,iubeste și acest desert ciocolatos. Ai mei băieți sunt fani cioco și pentru ca nu imi place sa fac mereu același lucru..citeodată mai inventez ceva nou și ei sunt cu adevărat incintați..:)

Așadar, să prajiturim...mai intai de toate pornim cuptorul la 180”C să aibă timp să se incălzeasca foarte bine. Intr-un bol amestecăm ingredientele uscate: făina,cacaua,praful de copt,bicarbonatul,praful de sare. Separat,intr-un alt bol, mixăm foarte bine ouăle cu zahărul pină iși dublează volumul și apoi adăugăm treptat uleiul. Lăsăm deoparte mixerul si cu ajutorul unei palete incorporăm mixul de ingrediente uscate .Apoi, treptat, adăugăm apa fierbinte pină la incorporare totala. Si, normal, la urmă adaugăm fructele confiate. Eu am folosit 2 tavițe de aluminiu care sunt ca si marime cam jumatate de tava normala de chec (voi puteti puteti să folosiți ce aveti).

Dați la cuptor pentru 25-30 minute, insă nu uitați să faceți testul cu scobitoarea pentru siguranță. Lasam la racit si cind sunt doar un pic călduțe puteți pune glazura de cacao care e foarte simplu de facut: se amesteca foarte bine zaharul cu cacaoa si apa fierbinte. Eu am decorat cu citeva așchii de ciocolata amaruie...:)

Este un desert extrem de usor de făcut și merge perfect alături de o cafea ori un ceai bineinteles cu cei dragi.

Spor la prăjiturit și o zi cu mult soare in viața voastră. :*

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise