Cannelloni cu carne de pui

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 16 cannelloni (paste tubulare mari)
  • 100g parmesan razuit
  • Sos de rosii:
  • 30ml ulei
  • 4 catei mari de usturoi
  • ½ lingurita fulgi de chilli
  • 800g rosii conservate
  • 1 lingura frunze de patrunjel prospat
  • 100ml smantana pt gatit
  • Sare
  • Sos béchamel:
  • 50g unt
  • 30g faina
  • 250ml lapte
  • 1 varf lingurita piper alb
  • ½ lingurita sare
  • 1 varf cutit pudra de nucsoara
  • Umplutura:
  • 30ml ulei
  • 4 catei mari de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 600g carne de pui (eu am maruntit-o in robot)
  • 2 linguri mari sos bechamel
  • 2 linguri smantana pt gatit
  • Sare
  • Piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Incepem cu prepararea sosuri-lor : pentru sosul de rosii, incingem uleiul, adaugam usturoiul tocat marunt, fulgii chilli, lasam 1’ apoi adaugam rosiile ( eu le-am mixat in robot inainte). Condimentam cu sare si piper si fierbem cam 10’. Luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat marunt.

Pentru sosul béchamel: topim untul intr-o tigaie pe foc mic, adaugam faina si amestecam bine cu telu-l aprox 1’, apoi adaugam laptele fierbinte, incet si amestecand continuu. Trebue sa obtinem o crema fina fara cocoloase . Condimentam cu sare, piper si nucsoara, mai lasam sa dea cateva clocote si luam de pe foc.

Pentru umplutura: Incingem uleiul, calim ceapa si usturoiul tocat, adaugam carnea si calim impreuna pana ce isi schimba culoarea. Condimentam cu sare, piper si nucsoara, adaugam sosul bechamel si smantana care vor ajuta la legarea umpluturii, apoi luam de pe foc.

Punem intr-o oala incapatoare apa, adaugam 1 lingurita rasa de sare, dam la fiert si cand da in clocot adaugam caneloni pe care-i lasam 5’, ii fierbem doar pe jumatate, dupa care ii luam de pe foc si ii strecuram.

Restul de sos bechamel il amestecam cu sosul de rosii.

Luam o tava (sau doua mai mici, cum am procedat eu), adaugam cateva linguri de sos ( amestecul de rosii cu bechamel-ul ramas), umplem rand pe rand canelonii, (cu o lingurita) apoi ii asezam culcati in tava. Acoperim pastele umplute cu restul de sos, presaram deasupra parmezan ras si dam la cuptor la foc mediu, aproximativ 20-25’, mai exact pana se formeaza o crusta deasupra. Servim pastele calde !

Ps:daca pregatim sosu-rile din timp (chiar si cu o zi inainte) durata prepararii se reduce la mai putin de o ora.

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise