CANNELLONI UMPLUTI CU SPANAC

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g de spanac congelat,
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 cepe,
  • 2 legaturi de busuioc,
  • 150 g. de nuca,
  • 300 g. de parmezan,
  • 6 linguri de ulei de masline,
  • sare,
  • 25-30 canneloni (gata preparati),
  • 750 g. de sos de rosii,
  • 300 g. de frisca nebatuta,
  • piper macinat,
  • 1 lingurita de zahar,
  • 250 g. de mozzarella,
  • 1 lingura de unt;
  • maiorana,
  • frunze de lamaita,
  • patrunjel verde tocat;

Mod de preparare

1. Se dezgheata spanacul; se curata 1 ceapa si usturoiul, se spala busuiocul si se amesteca impreuna cu spanacul, cu nuca macinata, cu parmezanul si cu 4 linguri de ulei de masline. Se adauga sare. Se umplu cannelloni cu aceasta compozitie, se aseaza unul lânga altul, intr-o tava de cuptor, unsa cu unt.

2. Cuptorul se incalzeste la 220* C. Se curata cealalta ceapa, se taie in bucati mici, dupa care se caleste intr-o cantitate mica de ulei. Se adauga rosiile si frisca nebatuta, si se lasa pe cuptor pâna ce sosul scade. Se condimenteaza dupa gust cu sare, maiorana, piper si zahar.

3. Sosul de rosii se toarna peste cannelloni, dupa care acesta se acopera cu mozzarella taiat in cubulete mici si cu untul. Se lasa timp de 45 de minute sa se coaca in cuptorul incins (200* C).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise