Caprioara cu sos de merisoare si afine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 500 gr carne de cerb, dezosata
  • • 1 frunza de dafin
  • • 1 ceapa rosie, tocata
  • • 1 lingura ulei
  • • 250 ml vin rosu
  • • 1 lingura faina
  • • 100 gr merisoare uscate, inmuiate in apa calda cu rom
  • • 50 gr afine
  • • 50 ml bullion de rosii
  • • 50 ml sirop de afine sau merisoare
  • • Sare si piper negru

Mod de preparare

1. Se pune carnea cu dafinul, ceapa si vinul intr-un castron si se lasa la marinat 24 ore.

2. Se incinge tigaia la foc potrivit, apoi se adauga uleiul.Se scurge carnea, pastrand marinata.Se prajeste 10-15 minute, intorcandu-se si pe cealalta parte, pana cand carnea este facuta.

3. Intre timp,se amesteca faina cu 3 linguri de marinata.Se amesteca compozitia cu restul de marinata, apoi se toarna totul intr-o cratita si se pune la fiert 1 minut.Se adauga fructele si se mai lasa 4-5 minute.Se inglobeaza bulionul de rosii si siropul de afine, se asezoneaza cu sare si piper..Se scoate foaia de dafin si se serveste caprioara stropit cu sos, iar ca garnitura se potriveste mamaliga sau cartofii piure.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise