Capsuni imbatate

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr zahar
  • 1lingurita praf de scortisoara sau un baton scortisoara
  • 1 portocala mare(sucul)
  • un paharel mic de vin de Porto(1 dl)
  • 500 gr capsuni.Pt. frisca:2 dl smantana rece si 2 linguri zahar.Mai simplu
  • puteti folosi gata preparata din comert.Optional top de ciocolata.Sugestie:se poate pregati si fara vin
  • atunci in loc de suc de portocala se pune suc de lamaie.

Mod de preparare

Se pune la fiert,zaharul,scortisoara,sucul,vinul de Porto si se lasa la fiert 5 minute.Se taie capsunile feliute si se adauga,se mai lasa la fiert mai 5 minute la foc mic.Se ia de pe foc.Separat se bate smantana cu zaharul pana se obtine frisca.Se orneaza cu top de ciocolata sau cu putin sos din capsuni,scortisoara.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise