Carnati afumati cu orez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 cepe mari
  • 4 catei 500 g carnati afumati
  • 500 g sunca afumata
  • 3 ardei grasi (1 galben
  • 1 rosu
  • 1 verde)
  • usturoi
  • 5-6 rosii
  • 300 g orez
  • sare
  • piper boabe
  • ulei de masline
  • 1 lingurita boia
  • cimbru
  • oregano
  • 5 cuisoare pisate
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 fire ceapa verde
  • 500 g supa de legume

Mod de preparare

Orezul se pune la fiert in apa cu sare.

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.

Se pun la calit in 3 linguri de ulei.

Carnatii se taie rondele si sunca se toaca marunt.

Se pun peste, ceapa si usturoi.

Rosiile si ardeii se oparesc in apa, dupa care se toaca marunt.

Peste carnati se pun ardeii.

Se adauga condimentele (sare, piper, boia, cuisoare, cimbru, oregano, scortisoara si foaia de dafin).

Amestecul se stinge cu supa si se mai lasa sa fiarba inabusit inca 10 min.

Se adauga orezul scurs si rosiile tocate.

Se lasa la fiert 5 min.

Se serveste fierbinte, deasupra cu rondele de ceapa verde taiate foarte subtiri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise