Carnati in vin cu sos de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 ml vin alb sec
  • 250 gr carnati de porc
  • 1/2 ceapa alba
  • 2 mere de desert crocante
  • 70 gr unt la temperatura camerei
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 baton scortisoara

Mod de preparare

Se da vinul in clocot intr-o cratita mica si se fierb carnatii, la foc mic, 10 min.

Intre timp se curata ceapa si se da pe razatoare, se curata de coaja si de cotor merele, se taie in patru , apoi se feliaza.

Se topeste incet o parte din unt intr-o tigaie; se aduc carnatii din cratita, pastrand vinul in care au fiert, si se prajesc la foc mic, pana se rumenesc.

Intre timp, se adauga jumatatea de ceapa in vin impreuna cu merele, se toarna o cescuta de apa, se adauga zaharul, scortisoara si restul de unt. Se da amestecul in clocot, se face focul mic si se fierbe incet pana ce merele se fragezesc, iar lichidul capata consistenta unui sirop.

Se servesc carnatii cu acest sos de mere. Se poate servii cu piure de cartofi, salata verde si ceapa glasata sau varza de Bruxelles calita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise