Cartofi Boulangere

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt 6 pers.
  • Cartofi 1.2kg
  • Costita afumata(piept afumat,sunculita taraneasca,etc)0,300
  • Ceapa 0,500kg
  • Lapte 0,500 L
  • Faina 1 lingurita
  • Nucsoara rasa
  • Unt 0,200kg
  • Usturoi 2 catei
  • Cimbru 1 crenguta
  • Sare,piper alb
  • Supa clara de pui sau vitel 0.500 L

Mod de preparare

Pegatire:

Cartofii se curata de coaja si se taie rondele. Costita se taie in felii f.subtiri.

Ceapa se taie pestisor.

Usturoiul se curata si se toaca fin.

Preparare:

Ceapa se pune in jumatate din cantitate de unt in tigaie,la foc iute,impreuna cu usturoiul si se lasa pana se inmoaie.

Cartofii,ceapa sikaizerul se asaza straturi altenative intr-un vas yena sau tava,primul si ultimul strat sa fie de cartofi.Intre straturi sarati si piperati,asezonand cu nucsoara si scuturand crenguta de cimbru.Cand ati terminat de asezat,puneti laptele, in care ati pus faina, si supa, peste preparat.In functie de forma si volumul vasului s-ar putea sa mai ramana lichid.Completati in timp cat sta la cuptor,daca scade prea tare.Deasupra puneti restul de unt.Dati la cuptorul preincalzit,pentru 40-50 de minute.

Este un preparat ce poate fi servit ca antreu dar si ca garnitura,la diferite carnuri.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise