Cartofi copti si umpluti

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 200 g ciuperci Cgampignion
  • un ardei rosu
  • un morcov
  • un pastarnac
  • o bucata telina
  • 100 g pastrama de curcan
  • 100 g pastrama de porc
  • menta uscata
  • cateva fire de busuioc verde
  • patrunjel si marar
  • cascaval ras
  • un strop de ulei
  • sare

Mod de preparare

1 Se fierb cartofii in coaja timp de 10 min.,atat cat sa se inmoaie un pic apoi se lasa sa se raceasca bine.

Se curata zarzavatul apoi ciupercile se feliaza,ardeiul se taie marunt,morcovul,pastarnacul si telina se dau prin razatoarea mica iar pastrama se taie in cubulete mici

2.Cartofii reci se taie in partea de sus ,un fel de capac apoi se scobesc un pic cu o lingurita,pentru a baga umplutura.Zarzatul se caleste un pic intr-o tigaie cu un strop de ulei impreuna cu pastrama maruntita,apoi se potriveste de sare.Se da tigaia de pe foc si se presara menta uscata si busuiocul,mararul si patrunjelul,taiate fin.

Cu aceasta umplutura se umple fiecare cartof apoi se aseaza pe gratarul aragazului si se dau la cuptorul incins pentru cca.20-30 min.Deasupra umpluturii se rade cascaval .Se servesc fierbinti.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise