Cartofi cu piept de pui la cuptor

Reteta de cartofi cu piept de pui la cuptor. Cartofi cu piept de pui la cuptor reteta simpla si delicioasa. Retete cu cartofi. Retete cu piept de pui la cuptor.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 cartofi
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • 2 linguri ulei
  • 1 canita supa de legume
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper
  • 130 gr cascaval
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita unt

Mod de preparare

Reteta de cartofi cu piept de pui la cuptor este una simpla si delicioasa. Se perpara usor si merge de minune alaturi de o salata de cruditati sau muraturi.

Cartofii ii decojim, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem intr-un vas cu apa la fiert cu putina sare si ii lasam pana se patrund pe trei sferturi, apoi ii scurgem de apa.

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il taiem rondele. Rosiile le tocam maruntel. Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi puiul il inabusim 3-4 minute pe ambele parti. Adaugam ceapa si morcovul, iar dupa vreo 3 minute supa de legume. Condimentam cu sare si piper dupa gust, oregano si lasam sa scada pe jumatate zeama. Punem apoi rosiile, mai dam doua- trei clocote si tragem tigaia de pe foc (trebuie sa mai raman putina zeama sa nu fie scazut de tot puiul).

Ungem un vas termorezistent cu unt. Punem cartofii (mai oprim 5-6 linguri doar), putin cascaval ras, puiul scazut, cartofii opriti iar deasupra imprastiem tot cascavalul. Spalam patrunjelul verde, il tocam si presaram deasupra.

Bagam vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Cand deasupra se formeaza o crusta aurie inseamna ca preparatul este gata. Scoateti vasul, lasati putin la racorit si serviti.

Va recomand si voua reteta de cartofi cu piept de pui la cuptor, este grozava. Pofta buna dragilor!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise