cartofi " gratin"

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2kg cartofi rosii curatati
  • 1lingurita oregano
  • 1lingurita sare
  • 1lingurita piper alb
  • 1lingurita zahar
  • 1lingurita buia dulce
  • 100ml vin alb demisec
  • 100ml ulei de masline
  • 200gr parmezan
  • 300gr smantana
  • 1legatura marar
  • 6oua.

Mod de preparare

cartofii se spala si se taie semiluna. se fierb 5 minute si se pun la scurs.se face o campozitie din oua,smantana,100gr parmezan ras si 1/2 legatura marar tocat.cartofii pe jumatate fierti se stropeste cu vin,ulei de masline si se amesteca cu toate condimentele. se rastoarna compozitia peste ei si se amesteca usor. se pun intr-o tava unsa cu unt si se dau la cuptor 20 minute la 200grade(pana se rumenesc). se scot si se rade parmezanul ramas.se presara cu marar tocat. pofta buna. (fracmin/ bucatarul nebun)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise