Cartofi gratinati cu usturoi si ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg cartofi
  • 500g ciuperci
  • 2 foi dafin
  • 70g branza Gruiyere
  • 380ml lapte
  • 380ml smantana dulce
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 3 catei usturoi
  • Ulei
  • Unt
  • Patrunjel

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade/4.

Se fierb cartofii in coaja in apa sarata, apoi ii scurgeti bine, ii curatati si ii feliati.

Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie, apoi se adauga ciupercile feliate impreuna cu doua foi de dafin.

Se tin cateva minute la foc mare pana se evapora tot lichidul, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi.

Se asaza cartofii si ciupercile intr-un vas termorezistent uns cu unt in prealabil.

Deasupra se presara branza rasa. Intr-o cana se amesteca laptele cu smantana, mustarul, usturoiul tocat marunt si patrunjelul. Se asezoneaza apoi se toarna peste branza.

Se da la cuptor pentru 30-40 minute pana se rumeneste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise