Castraveti murati

Pentru aceasta cantitate de castraveti vom avea nevoie doar de 3 borcane de 800 sau 600 g.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1,8 kg castraveti mici si proaspeti
  • -2 l apa
  • -1/3 pahar sare fara iod
  • -1/4 pahar zahar
  • -1/4 l otet alb
  • -9 catei usturoi
  • -6 ardei iuti mijlocii
  • -cativa morcovi si o radacina de ghimbir (facultativ)

Mod de preparare

Pentru aceasta cantitate de castraveti vom avea nevoie doar de 3 borcane de 800 sau 600 g. Eu am avut 2 borcane de 600 si unul de 800 si a fost suficient. Cei 2 litri de apa se pun la fiert, dupa ce a clocotit apa, se va lasa la racit, pana ajunge la temperatura camerei. Adaugam sarea si invartim pana se topeste, apoi zaharul si otetul invartind pana la omogenizare si pana cand zaharul va fi topit complet. Castravetii dupa ce i-am spalat ii vom usca, se vor intepa cate 4-5 intepaturi din loc in loc si se vor aseza in borcanele uscate. Vom aseza castravetii in borcan, iar intre ei vom pune cativa ardei iuti, care au fost putin crestati pe lungime. Daca nu vreti sa fie prea picanti puteti sa-i puneti intregi, sau renuntati total la ei. In fiecare borcan vom pune doar cate 3 catei de usturoi de marime medie, desigur intregi. Continuam aceasta operatie, pana vom termina toata cantitatea de castraveti. Eu intre castraveti am pus si cateva bucati de morcov si ghimbir, feliate nu prea groase. La sfarsit vom turna apa peste castraveti cat sa-i cuprinda, iar deasupra vom pune cate o lingurita de coriandru uscat macinat sau boabe, dar pentru a nu se tulbura apa, e mai indicat a se folosi boabe, care vor conferi castravetilor o aroma foarte placuta. Inainte de a inchide recipientele, le acoperim cu o folie alimentara, apoi le inchidem cat se poate de strans si le depozitam intr-un loc uscat si ferit de soare. Dupa 12 zile castravetii nostrii s-au murat si-i putem servi. Dupa ce ati desfacut borcanul din care ati servit, ar fi bine sa-l tineti in frigider ca sa nu-si schimbe gustul muraturile.

Va doresc : Pofta buna!

Specific : Iordania

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise