Castraveti murati in otet

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg castraveti
  • 1/4 L otet
  • 1 L apa
  • 50 gr. zahar
  • 35 gr. sare
  • 2-3 foi de dafin
  • boabe de piper
  • flori de marar
  • usturoi

Mod de preparare

Se aleg castraveti proaspeti de marime potrivita care se spala si se tin intr-un vas cu apa rece si putina sare timp de 3,4 ore, dupa care se spala din nou, se scurg si se aseaza in borcane.

Se intercaleaza intre rânduri catei de usturoi taiati sau lasati intregi dupa preferinta.

Se pregateste otetul astfel: se pune intr-un vas 1 l apa, 1/4 l otet, sarea, zaharul, foile de dafin,piperul si florile de marar pe foc si când clocoteste se opreste focul si se lasa la racit.Apoi se toarna in borcane si se leaga imediat cu doua rânduri de celofan.

Se pastreaza la loc racoros. Ca sa fim si mai siguri ca se conserva foarte bine se pot pune pentru circa 15 minute borcanele la sterilizat.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise