Castraveti murati Pikant fix -iute

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 kg castraveti
  • 2 radacini hrean
  • cate 2 ardei iuti/borcan
  • cate 2-3 catei usturoi/borcan
  • frunze telina
  • frunze marar
  • frunze visin
  • 2 pachete Pikant fix-iute la 3,5 l apa
  • apa- socotiti la 1 borcan de 5 l=2,5 l apa, la unul de 1,5 l= 0,75 ml apa
  • otet cate 600 ml la 3, 5 l apa

Mod de preparare

Spalam bine de tot castravetii si ii lasam sa se scurga.Spalam frunzele si ardeii iuti si ii lasam la scurs si pe acestia.

Curatam usturoiul si hreanul pe care il taiem apoi fasii.

Borcanele sunt spalate si uscate dinainte.

Asezam pe fundul borcanelor frunze de visin, marar si telina, si usturoiul.Apoi cladim castravetii in borcan si pe margini punem ardeii iuti si feliile de hrean.Daca va place usturoiul mult, mai puteti pune 1-2 catei.

Intr-un vas pregatim apa cu otetul si Pikant fix-iute, o punem pe foc si o lasam sa fiarba 5 minute, invartind continuu.In apa am mai pus frunze si usturoi.Dupa ce a fiert, gustam apa si daca e cazul se mai poate asezona.

Compozitia fierbinte o turnam peste castraveti si apoi inchidem( sigilam) borcanele cu capace etanse.

Aceste muraturi nu mai necesita sterilizare.

Pregatim o cutie pe care am captusit-o cu paturi, in care vom pune borcanele cu muraturi, le acoperim bine si le lasam asa pina cand se racesc.

Apoi le scoatem si le depozitam in camara , la loc racoros si intunecos.

Ne vom bucura de ele la iarna, alaturi de o friptura.....

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/09/castraveti-murati-pikant-fix-iute.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise