Ceafa afumata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati de ceafa
  • sare, piper,ienibahar, cimbru, nucsoa(macinate)
  • Baitz:
  • 3 l apa.3 linguri sare mare, piper,ienibahar boabe,foi de dafin,o ceapa, usturoi 5-6 catei

Mod de preparare

Incorporam condimentele si sarea.

Ceafa se pudreaza cu amestecul de condimente.

Baitzul obtinut din apa, ceapa, usturoi, condimente,il rastorni peste ceafa care a stat condimentata la rece timp de 3-4 ore. Lasi carnea in baitz timp de 24 de ore, dupa care o usuci intr-un prosop de hartie, o snuruiesti cu ata de bucatarie si o afumi la foc timp de 3-4 ore (la foc,nu la fum). Lasam la scurs peste noapte. Se spala si se fierbe inainte de servire, in apa cu vin si condimente.(Timpul specificat a fost doar cel alocat exclusiv manoperei, nu si macerarii sau afumarii)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise