Ceafa de porc cu cartofi la cuptor

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg ceafa de porc
  • 4 cartofi mari
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • boia dulce
  • ulei
  • foi dafin
  • apa

Mod de preparare

Cartofii curatati se taie in jumatati apoi se feliaza si se aseaza in tava de la aragaz. Ceafa de porc se transeaza in felii groase de un centimetru si se aseaza peste cartofi. Se adauga dupa gust sarea, piperul, boiaua dulce si cimbrul si se adauga una-doua foi de dafin. Se stropeste apoi cu 3 linguri de ulei, se adauga o ceasca de apa si se da la cuptor incins pentru circa o ora si 30 de minute. In timpul fierberii carnea mai elimina apa si grasime si este necesar sa mai intoarceti cartofii si bucatile de ceafa pana ce lichidul este absorbit si componentele se rumenesc frumos. Se poate servi cu muraturi. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise