Ceafa de porc cu ghimbir si vin

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pt 1 portie): 1 felie cefa de porc
  • 150ml vin alb sec
  • 2 linguri ulei de masline
  • ghimbir proaspat ras
  • cimbru
  • 1 catel de ulturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Reteta nu e complicata de loc. Luam o tava, punem 2 linguri de ulei de masline, asezam ceafa de porc si radem deasupra ghimbirul dupa gust (atentie e destul de puternic cand e proaspat).

Adaugam catelul de usturoi maruntit, cimbrul, sare si piper, turnam vinul deasupra si acoperim cu folie de aluminiu.

Dam la cuptorul incins la foc tare timp de aprox 20 min. Apoi ridicam folia si mai lasam putin pana se rumeneste frumos friptura.

Am servit cu garnitura de orez soté cu legume (reteta prezentata anterior).

Cam asta e. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise