Ceafa de porc la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 cefe de porc
  • 1/2 ardel gras
  • 1 ceapa
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin
  • origano
  • 3 linguri suc de rosii
  • 2 foi dafin

Mod de preparare

Ceafa de porc se spala,se usuca cu un servet si se bate cu ciocanul.Se condimenteaza cu sare,piper si origano si se lasa sa se insaporeasca pana se incinge bine cuptorul.

Se aseaza ceafa intr o tava unsa cu ulei.Ardelul si ceapa se curata,se spala si se taie fasii subtiri dupa care se adauga printe ceafa.

Se adauga vinul peste ceafa si se da la cuptor 40 minute.

Dupa acest timp se intoarce carnea si se adauga sosul facut din sucul de rosii,2 linguri de apa si foile de dafin.

Se mai da inca 20 minute la cuptor.

Dupa gust printre ceafa se pot adauga si felii de morcov.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise