Ceatal la grill (gratar) cu sos alb

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ceatal proaspat
  • Pentru sos:
  • zeama de la o jumatate de lamaie(pentru ca a fost cantitate mica de peste),2 linguri smantana,3 lingurite de iaurt,o lingurita de ulei de masline,cca 50 ml vin alb,sare,piper dupa gust,patrunjel si tarhon verde.
  • Cantitatile se micsoreaza sau se maresc in functie de necesitate.

Mod de preparare

Ceatalul este un pestisor marin,foarte gustos, mic,dar mai mare decat hamsia... Cu mirosul lui \"innebuneste\" toti turistii vara pe litoral...

Se scot urechile cu grija si se trage in lateral sa iasa intestinele intregi .Se spala bine si se lasa la scurs in strecuratoare.

Dupa ce s-au scurs am insiruit pestisorii pe tepuse de frigarui impreuna cu jumatati sau catei intregi de usturoi in functie de marime si i-am introdus la grill sa se rumeneasca pe ambele parti...

Pentru sos am amestecat zeama de la o jumatate de lamaie(pentru ca a fost cantitate mica de peste),2 linguri smantana,3 lingurite de iaurt,o lingurita de ulei de masline,cca 50 ml vin alb,sare,piper alb dupa gust. Acest sos se da intr-un clocot si la sfarsit se adauga putin patrunjel verde tocat si tarhon verde rupt bucatele mici...Tarhonul nu se toaca niciodata cu cutitul deoarece isi pierde aroma si prospetimea..

Este un preparat usor de pregatit si tare,tare gustos...

Vi-l recomand cu drag...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise