Ceatal prajit cu mujdei de usturoi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Am folosit 500 g ceatal proaspat...
  • Pentru mujdei: 4 catei de usturoi (noua ne place sa fie mai \"slabut\" mujdeiul,o lingura ulei,o lingurita otet de mere,sare dupa gust.
  • Se poate folosi apa calda sau apa minerala...

Mod de preparare

Ceatalul ademeneste si innebuneste toti turistii vara pe litoral cu mirosul si gustul lui unic...

Este un peste marin,micut,dar mai mare decat hamsia si se foloseste chiar la obtinerea vestitului \"ansoa\"...

Se scot urechile cu grija si se trage in lateral sa iasa intestinele intregi .Se spala bine,cu grija si se lasa la scurs in strecuratoare.

Dupa ce s-au scurs i-am infipt pe tepuse de frigarui, i-am “tavalit” prin faina si i-am prajit in putin ulei pe ambele parti.

Se piseaza usturoiul,se adauga otetul,uleiul,sare si apa dupa gust in functie de consistenta dorita...

Dupa prajire am scos pestisorii pe o hartie pentru a se elimina excesul de ulei si i-am imbibat bine in mujdei de usturoi...

E bine sa le stea alaturi si putina mamaliguta !!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise