Ceatal prajit cu mujdei de usturoi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Am folosit 500 g ceatal proaspat...
  • Pentru mujdei: 4 catei de usturoi (noua ne place sa fie mai \"slabut\" mujdeiul,o lingura ulei,o lingurita otet de mere,sare dupa gust.
  • Se poate folosi apa calda sau apa minerala...

Mod de preparare

Ceatalul ademeneste si innebuneste toti turistii vara pe litoral cu mirosul si gustul lui unic...

Este un peste marin,micut,dar mai mare decat hamsia si se foloseste chiar la obtinerea vestitului \"ansoa\"...

Se scot urechile cu grija si se trage in lateral sa iasa intestinele intregi .Se spala bine,cu grija si se lasa la scurs in strecuratoare.

Dupa ce s-au scurs i-am infipt pe tepuse de frigarui, i-am “tavalit” prin faina si i-am prajit in putin ulei pe ambele parti.

Se piseaza usturoiul,se adauga otetul,uleiul,sare si apa dupa gust in functie de consistenta dorita...

Dupa prajire am scos pestisorii pe o hartie pentru a se elimina excesul de ulei si i-am imbibat bine in mujdei de usturoi...

E bine sa le stea alaturi si putina mamaliguta !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise