Charlotte cu pavesini si panettone

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 panettone
  • 1 confectie di piscoturi pavesini
  • 200ml cafea
  • 2 linguri lichior de ciocolata
  • Pt crema de ciocolata:
  • -4 galbenusuri
  • 250g mascarpone
  • 150g zahar
  • 400ml frisca lichida
  • 1 ciocolata amara
  • 1 ciocolata cu lapte

Mod de preparare

pregatim crema ca la tiramisù:

Mixam ouale cu zaharul pana devin o crema densa,incorporam mascarpone putin cate putin,si ciocolata topita dar rece;

Mixam frisca dar nu foarte tare,o incorporam in compozitia de oua batute,omogenizam si trecem la asamblarea tortului.

Luam o tava mai inalta captusita cu folie de plastic,asezam pe fundul acesteia un strat de piscoturi inmuiati in cafea in care am adaugat lichiorul,captusim peretii tavii cu piscoturi si turnam un strat de crema;

deasupra asezam un strat de felii de panettone inmuiat in cafea ,un alt strat de crema ,un altul de piscoturi,si terminam cu stratul de crema;

Punem tortul in frigider pt 1-2 ore;

Inainte de servirea acestuia il decoram cu fulgii de ciocolata cu lapte!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise