Chec

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 14 linguri ulei
  • 14 linguri apa minerala
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • zeama de lamaie sau otet
  • sare
  • un plic praf de copt.

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se pun intr-un castron uscat, fara urme de grasime. Se pune peste ele un praf de sare si se bat cca 15 minute, pana cand se fac spuma. Treptat, cu o lingura se adauga zaharul si zaharul vanilat.

Separat, se amesteca galbenusurile cu praful de copt stins in zeama de lamaie sau in otet.Se adauga treptat apa minerala si uleiul. Compozitia obtinuta se toarna incet peste albusurile batute spuma, dupa care se pune faina, amestecand usor, de jos in sus. O parte din compozitie se amesteca cu cacao. In tavile unse cu ulei si tapetate cu faina se toarna alternativ amestecul cu cacao si cel fara cacao. Timp de coacere:cca 40 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise