Chec

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua,
  • 1 si ½ zahar (cana),
  • 1 si ½ faina (cana),
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 pahar ulei (lung),
  • stafide, nuci, ciocolata (optional)

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se amesteca cu 1/3 zahar.

Separat se freaca galbenusurile cu uleiul, restul de zahar si zaharul vanilat.

Se amesteca galbenusurile cu albusurile si se adauga faina in ploaie.

Se ung 2 tavi cu ulei, se tapeteaza cu faina si se pune compozitia.

Optional deasupra se presara stafide sau nuci.

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit si se coace la 180 grade 40-45 minute.

In primele 15 minute nu se deschide cuptorul.

Se lasa sa se racoreasca 20 min, apoi se scot si se pudreaza cu zahar

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise