Chec aperitiv cu praz si telemea

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 fire praz(200 g )
  • 200 g telemea
  • 2 morcovi
  • o jumatate ardei gras rosu
  • 7-8 linguri faina
  • un ou
  • 3 linguri ulei
  • piper
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • un varf cutit bicarbonat
  • ½ legatura marar verde

Mod de preparare

Rapid, simplu si gustos.

Fierbem morcovii in apa cu un praf de sare. Cand sunt fierti ii scoatem ,ii lasam sa se raceasca apoi il taiem cubulete.

Punem uleiul la infierbantat intr-o cratita, adaugam prazul taiat rondele si il lasam sa se inmoaie.Adaugam un praf de sare. Cand s-a inmuiat, adaugam ardeiul taiat cubulete si lasam 1-2 minute sa se caleasca impreuna .Punem si morcovul fiert, amestecam bine si dam deoparte cratita sa se raceasca compozitia.

Cand s-a racit, punem compozitia de praz intr-un castron si adaugam oul batut cu furculita,branza sfaramata si amestecam bine.Condimentam cu piper ,adaugam mararul tocat apoi incorporam faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.Trebuie sa ne iasa o compozitie care nu curge.

Punem compozitia intr-o forma mica de chec( 25x8x5 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 30-35 de minute pana se rumeneste frumos. Lasam checul sa se raceasca in forma (eu nu am avut rabdare) apoi il scoatem ,il feliem si il servim .Pofta buna!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise