Chec cu glazura de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ciocolata
  • 6 oua
  • faina
  • ulei
  • praf de copt
  • esenta de vanilie
  • zahar

Mod de preparare

Pentru inceput vom separa ouale, intr-un castron mic galbenusurile si intr-un bol mai mare albusurile pe care le batem spuma cu zaharul. Dupa ce am batut albusurile adaugam galbenusurile si le incorporam bine.

Apoi adaugam faina treptat, praful de copt si esenta de vanilie. La final incorporam uleiul putin cate putin si o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina pe care o dam la cuptor pentru 30-40 minute.

Intre timp pregatim ciocolata, pe care o punem intr-o oala mai mica la bain marie dupa ce s-a topit incorporam putin ulei cat sa o subtieze putin.

Dupa ce am scos checul si s-a racit putin turnam peste el ciocolata fierbinte.

La final il bagam la frigider pentru ca ciocolata sa se intareasca.

Pofta Buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise