Chec cu ciocolata si nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g. nuci
  • 90 g ciocolata
  • 200 g. unt
  • 100 g. zahar + inca 4 lg
  • 6 oua
  • 20 ml. rom (eu nu am gasit,asa ca am folosit lichior :P )
  • 125 g. faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru glazura:
  • nutella
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Am pralinat nucile in cuptor la cuptor.Dupa ce s-au racit le-am macinat.Am ras ciocolata cu cutitul de curatat legume (nu imi place sa folosesc razatoarea decat daca nu am alta varianta). Ideal ar fi sa pastrati ciocolata in frigider pana va trebui rasa.Se bate spuma untul (moale, lasat din timp la temperatura camerei) cu 100 g. zahar.

Se separa ouale; se inglobeaza galbenusurile, unul cate unul, in compozitia de unt, mixand usor dupa fiecare.

Se adauga romul (lichior).Se amesteca faina cu praf de copt si nucile macinate; se toarna peste compozitia spumoasa de unt si se amesteca usor. Apoi se omogenizeaza inauntru si ciocolata rasa.

Se bat albusurile cu un praf de sare si cu cele 4 lg de zahar ramas. Se inglobeaza in aluat.

Aluatul se aseaza intr-o forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt (eu nu am avut forma mare,doar 2 mici,asa ca le-am folosit pe alea).

Se da la cuptor pt 40-50 de min (faceti testul cu scobitoarea).

Dupa ce a crescut chechul,eu l-am acoperit cu folie de aluminiu sa nu se rumeneasca foarte tare deasupra.

Se lasa sa se raceasca in forma si se rastoarna pe un gratar.

Am uns fiecare chec cu nutella si am pesarat migdale ( si astea le-am prajit 3-4 min in cuptor)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise