Chec cu ciuperci

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr ciuperci champignons la cutie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 catei de usturoi feliati
  • 3 oua
  • 200 gr faina
  • 1 lingura de drojdie uscata
  • 60 ml ulei de masline
  • 150 ml de lapte
  • 50 gr branza rasa (emmental/cascaval)
  • 1 lingura de patrunjel taiat fin
  • sare si piper

Mod de preparare

Ciupercile se spala bine apoi se taie in bucatele cat mai mici. Se rumenesc 5 minute intr-o lingura de ulei de masline dupa care se adauga usturoiul si se lasa sa se raceasca.

Amestecati ouale cu faina, drojdia, cei 60 ml de ulei, sarea si piperul. Adaugati apoi laptele caldut si branza rasa. Amestecati energic cu o lingura de lemn (nu mixer!) si la urma adaugati patrunjelul si ciupercile.

Varsati aluatul rezultat intr-o forma de copt, unsa in prealabil cu un pic de unt.

Dati la cuptor pentru 30 minute la 180 grade sau foc mediu.

Dupa 30 minute scoateti tava si lasati sa se raceasca 10 minute, scoateti apoi checul si lasati sa se racoreasca inca 15-20 min.

Pofta buna :) !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise