Chec cu cocos

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 40 g drojdie
  • 100 g zahar
  • 1/8 lapte caldut
  • 1 ou
  • 100 g cocos razuit
  • 150 g unt
  • 50 g migdale sau nuci tocate
  • 50 g alune tocate
  • 150 g prune uscate taiate fin
  • 50 g caise uscate
  • taiate fin
  • 100g martipan
  • 50 g fulgi de cocos
  • 100 ml smantana[frisca]
  • 100 g unt lichid
  • 150 g fulgi de cocos prajiti.

Mod de preparare

Se pune faina in castron si se preseaza putin spre interior.Drojdia se amesteca cu 1 lc zahar si 2 l.s.lapte caldut,se toaarna in adancitura,se amesteca cu putina faina si se lasa sa dospeasca la loc cald 10 minute.Pe urma impreuna cu restul de lapte,cu zaharul se framanta intr-un aluat omogen,si se lasa la cald 3/4 ora.Se incinge cuptorul.Din migdale,alune,prune uscate,caise martipan,fulgi de cocos si smantana se framanta umplutura.Se intinde aluatul cu sucitor si se pune pe mijloc si se acopera prin presarea laturilor.Se tapeteaza tava cu hartie de copt,se pune checul,se da la cuptor 40 minute,se scoate se unge cu un lichid,se presara cu fulgi prajiti de cocos.Este un chec delicios.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise