Chec cu fructe

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri lapte (sau iaurt)
  • 10 linguri zahar
  • 250g faina
  • un varf de sare
  • praf de copt
  • fructe (cirese
  • visine
  • caise etc.)

Mod de preparare

Se amesteca bine toate ingredientele pana nu mai sunt cocoloase, se adauga praful de copt si se mai amesteca putin pana se incorporeaza, dupa care se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se pun deasupra fructele.

Daca se pun cirese sau visine la care s-au socs samburii, acestea se dau in prealabil prin putina faina, ca sa nu lasa prea multa zeama. Daca se opteaza pt casie, acestea se taie in jumatate si se aseaza in aluat cu pielita in jos.

In prealabil se incinge cuptorul la foc mare. Dupa ce se baga tava in cuptor se lasa circa 10 min la foc mare dupa care se tine la foc mic si se verifica dupa aproximativ 15-20min cu o scobitoare daca s-a facut. Daca nu ramane aluat pe scobitoare inseamna ca e gata si se stinge focul.

Se poate presara zahar pudra pe deasupra (cat inca e fierbinte)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise