Chec cu lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lamaie.1 pahar zahar.1 pahar faina.6 oua.1 pahar ulei.zahar vanilat.1 lingura cacao.

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma,se pune zaharul in ploaie,galbenusurile unul cite unul,treptat uleiul,zeama si coaja de lamiie si la sfirsit faina. Cand totul este bine amestecat se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina din care se opresc 3-4 linguri.Se amesteca acest rest din compozitie cu cacaua si se toarna pe deasupra.Se introduce vasul in cuptorul incins,iar dupa 5-10 min se slabeste focul.ca sa stiti cand checul este gata intepati pina la fund cu un pai ,si daca paiul iese uscat este facut.Se scoate din forma si se pudreaza cu zahar vanilat.sa aveti pofta.pe deasupra eu i-am pus niste stafide.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise