Chec cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. 16 portii:
  • - 1kg mere;
  • - 350g zahar;
  • - 250g faina;
  • - 200ml ulei;
  • - 1 lingurita zeama de lamaie;
  • - 1 lingura scortisoara;
  • - 1 cana miez de nuca (si/sau stafide-100g);
  • - 1 plic praf de copt;
  • - 1 lingurita bicarbonat;
  • - ulei si faina, pt. tava.

Mod de preparare

1. Se curata merele de coaja si de seminte. Apoi le taiati in felii subtiri.

2. Le puneti pe foc intr-o cratita, cu zaharul, pana se inmoaie merele. Le lasati la racit, si se adauga scortisoara, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, uleiul, faina si praful de copt. Nucile trebuie macinate marunt.

3. Amestecati nucile cu stafidele (daca le folositi amandoua). Ungeti tava cu ulei si o tapetati cu faina. Turnati compozitia si o coaceti in cuptorul incins, la foc mijlociu, o ora.

4. Cand e gata, se lasa la racit si se taie in felii.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise