1. Se curata merele de coaja si de seminte. Apoi le taiati in felii subtiri.
2. Le puneti pe foc intr-o cratita, cu zaharul, pana se inmoaie merele. Le lasati la racit, si se adauga scortisoara, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, uleiul, faina si praful de copt. Nucile trebuie macinate marunt.
3. Amestecati nucile cu stafidele (daca le folositi amandoua). Ungeti tava cu ulei si o tapetati cu faina. Turnati compozitia si o coaceti in cuptorul incins, la foc mijlociu, o ora.
4. Cand e gata, se lasa la racit si se taie in felii.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise