Chec cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. 16 portii:
  • - 1kg mere;
  • - 350g zahar;
  • - 250g faina;
  • - 200ml ulei;
  • - 1 lingurita zeama de lamaie;
  • - 1 lingura scortisoara;
  • - 1 cana miez de nuca (si/sau stafide-100g);
  • - 1 plic praf de copt;
  • - 1 lingurita bicarbonat;
  • - ulei si faina, pt. tava.

Mod de preparare

1. Se curata merele de coaja si de seminte. Apoi le taiati in felii subtiri.

2. Le puneti pe foc intr-o cratita, cu zaharul, pana se inmoaie merele. Le lasati la racit, si se adauga scortisoara, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, uleiul, faina si praful de copt. Nucile trebuie macinate marunt.

3. Amestecati nucile cu stafidele (daca le folositi amandoua). Ungeti tava cu ulei si o tapetati cu faina. Turnati compozitia si o coaceti in cuptorul incins, la foc mijlociu, o ora.

4. Cand e gata, se lasa la racit si se taie in felii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise