CHEC CU NUCĂ

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -12 ouă
  • -12 linguri de zahăr tos
  • -12 linguri de faină
  • -o esentă de rom
  • - 1 plic de zahar vanilat
  • - 100 g miez de nuca intreg
  • -cacao

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri , se bat albusurile cu un praf de sare pana se intareste un pic compozitia, apoi se adauga zaharul, si se bate pana se topeste bine zaharul, baterea se poate face cu telul sau cu mixerul.

Galbenusurile se freaca cu o lingurita de zahar pana se fac ca o crema , se adauga romul si zaharul vanilat, si apoi se amesteca cu compozitia de la albusuri. Se adauga faina in ploaie si se amesteca usor compozitia, sa nu faca cocoloase. Se ung doua tavi potrivite de cozonac, sau anume pentru chec , cu putin ulei sau margarina, se tapeteaza cu faina , se pune compozitia, in cele 2 tavi, se pastreaza cateva linguri de compozitie in care se adauga 2 linguri de cacao, si aceasta compozitie se toarna peste cea alba din tava , incercand sa facem un model. Se pune deasupra miez de nuca si se da la cuptor pentru 30- 40 min functie de cuptor, sa prinda frumos fata, si sa nu fie moale la suprafata.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise