chec cu rahat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g faina
  • 100 g unt topit
  • 1 cescuta mica de lapte
  • 200 g zahar
  • 200 grahat
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 pachet zahar vanilat, putin rom

Mod de preparare

Se freaca spuma untul amestecat cu zaharul si cu galbenusurile cca 30 minute.Se adauga faina, laptele, coaja rasa de lamaie, romulsi praful de copt.La sfarsit se adauga rahatul, taiat in cubulete mici, date prin faina si albusul batut spuma.

Se unge forma de chec, se pune compozitia si se da la cuptor.Cuptorul trebuie sa fie potrivit de cald.

Dupa cca 15 minute se scoate din cuptor si cu un cutit se cresteaza checul de-a lungul formei.Se introduce din nou in cuptor.Timpul de coacere este de cca 40 minute.Daca se rumenestela suprafata prea tare, se pune deasupra o hartie alba

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise