Chec de cacao cu banane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 125 g unt/margarina rama maestro + pentru uns forma
  • - 125 g zahar
  • - 1 pac. zahar vaniliat
  • - 3 oua
  • - 1 priza sare
  • - 200 g faina+ pt. tapetat forma
  • - 50 g cacao
  • - 1lc praf copt
  • - 50 ml lapte
  • - 2-3 banane
  • - suc de lamiie

Mod de preparare

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz).
Untul se freaca spuma pina ce zaharul sa topit si se adauga pe rind ouale, zaharul vaniliat, sarea, laptele si faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.
Forma de chec se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.
Merele sau bananele se curata de coaja si se ung cu suscul de lamiie pt. a impiedica oxidarea.
O parte din aluat se toarna in forma de chec, se aseaza bucatile de banane. Acestea se acopera cu restul de aluat.
Totul se introduce in cuptor pentru circa 45 min.
Se scoate, se lasa 5 min. sa se raceasca in forma, dupa care se rastoarna pe un platou.
Se pudreaza imediat cu zahar sau se glaseaza cu ciocolata.
Este de recomandat linga o felie din acest chec sa se serveasca si putina frisca.
Bananele pot fii inlocuite cu ori si ce fructe.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise