Chec de fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 g migdale decojite;
  • » 50 g alune;
  • » 20 g coaja de lamaie glasata;
  • » 50 g cirese confiate;
  • » 1 plic praf de glazura transparenta;
  • » 2 linguri zahar.
  • 400 g stafide;
  • » 150 g cirese confiate;
  • » cate 125 g coaja de lamaie si de portocala confiate si tocate;
  • » 150 g nuci macinate;
  • » 200 g faina;
  • » 200 g unt moale;
  • » 4 oua;
  • » 200 g zahar;
  • » 1 1/2 lingurita praf de copt;
  • » 1 praf sare;
  • » 1 lingurita scortisoara;
  • » 2 pliculete zahar vanilinat;
  • » 4 cl rom;
  • » 150 g alune prajite;

Mod de preparare

Etapa I: Se amesteca stafidele cu ciresele si cojile de citrice confiate, nucile si 50 g de faina.

Etapa II: Se bate untul; se adauga ouale, zaharul, faina amestecata cu praf de copt, sare, mirodenii si rom. Se adauga fructele si alunele. Se coace 60 minute la 170 grade Celsius; se acopera cu folie de aluminiu si se mai coace 45 minute.

Etapa III: Dupa ce se scoate din cuptor, se mai lasa in forma 30 minute, se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Se acopera cu migdale, alune, coaja de lamaie si cirese. Se unge cu o glazura din zahar si 250 ml de apa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise