Chec de fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 g migdale decojite;
  • » 50 g alune;
  • » 20 g coaja de lamaie glasata;
  • » 50 g cirese confiate;
  • » 1 plic praf de glazura transparenta;
  • » 2 linguri zahar.
  • 400 g stafide;
  • » 150 g cirese confiate;
  • » cate 125 g coaja de lamaie si de portocala confiate si tocate;
  • » 150 g nuci macinate;
  • » 200 g faina;
  • » 200 g unt moale;
  • » 4 oua;
  • » 200 g zahar;
  • » 1 1/2 lingurita praf de copt;
  • » 1 praf sare;
  • » 1 lingurita scortisoara;
  • » 2 pliculete zahar vanilinat;
  • » 4 cl rom;
  • » 150 g alune prajite;

Mod de preparare

Etapa I: Se amesteca stafidele cu ciresele si cojile de citrice confiate, nucile si 50 g de faina.

Etapa II: Se bate untul; se adauga ouale, zaharul, faina amestecata cu praf de copt, sare, mirodenii si rom. Se adauga fructele si alunele. Se coace 60 minute la 170 grade Celsius; se acopera cu folie de aluminiu si se mai coace 45 minute.

Etapa III: Dupa ce se scoate din cuptor, se mai lasa in forma 30 minute, se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Se acopera cu migdale, alune, coaja de lamaie si cirese. Se unge cu o glazura din zahar si 250 ml de apa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise