Chec din albusuri

Timp pregatire
49 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3-4 albusuri (de preferinta cele ramase de la prepararea maionezei)
  • 200 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 50 ml ulei sau 50 g unt topit
  • 1 lingura de miere
  • 100 g iaurt
  • 200g faina cernuta
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • 50 g nuci
  • 50 g stafide

Mod de preparare

Albusurile se bat tare, adaugandu-se zeama de lamaie. Se bat in continuare cu zaharul (pudra), iaurtul si la sfarsit cu uleiul (untul topit). Faina se amesteca cu praful de copt, nucile usor prajite si stafidele. Se adauga la compozita albusurilor si se amesteca bine. Se toarna in forma unsa si tapetata cu faina. Se coace la 200grade timp de 42 minute. Cel putin 20 de minute a nu se deschide usa cuptorului.

Se serveste taiat felii la ceaiul de la ora 5 (five o'clock tea)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise