Chec super pufos

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 8oua
  • - 1 cana jumate de zahar
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - 2 cani de faina
  • - 8 linguri ulei
  • - 2 linguri de esenta vanilie
  • - 2-3 linguri cacao

Mod de preparare

Se bat albusurile cu un pic de sare pana poti intoarce vasul cu fundul in sus si amestecul nu cade. Se adauga zaharul si vanilia.
In alt vas se freaca galbenusurile cu cele 8 linguri de ulei, apoi acestea se toarna peste albusuri. Se adauga faina (prin sita, putin cate putin) si praful de copt.
Atentie!! : se amesteca compozitia usor, cu o lingura, prin miscari circulare de sus in jos. Dupa ce amestecul e omogen, se ia jumate din el in alt vas si se adauga cacaua cernuta prin sita, se amesteca iar usor, de jos in sus pana la incorporare.
Amestecul simplu (fara cacao) se pune in tava si peste el se toarna in zig zag amestecul cu cacao. Se baga la cuptorul preincalzit la 180-200 grade si se lasa aprox 40 min.
Dupa preferinta se poate renunta la cacao, se pot adauga stafide, sau cirese in compozitie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise