Cheesecake cu portocala si ciocolata

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • - 300 gr fursecuri cu cacao (se pot inlocui cu biscuiti, eu am folosit fursecuri de casa)
  • - 50 gr unt topit
  • - 2 lg cacao
  • - 2 lg dulceata coacaze
  • - 50 ml lapte dulce.
  • Pt. crema de branza:
  • - 500 gr branza de vaci
  • - 300 gr smantana
  • - 50 ml lapte condensat
  • - coaja rasa si zeama de la 2 portocale
  • - seminte vanilie
  • - 80 gr zahar pudra
  • - 3 oua
  • Glazura:
  • - 300 gr ciocolata 52% cacao
  • - 3 lg mascarpone

Mod de preparare

Fursecurile (biscuitii) se sfarama la robot sau cu sucitorul (ii puneti intr-o punga, o sigilati si rulati sucitorul peste ea pana se macina bine). Adaugam cacaoa, apoi untul topit cu laptele si la sfarsit dulceata de coacaze.

Amestecam bine si dam deoparte.

Luam o forma de tarta/ tort cu inel detasabil (preferabil) si intindem compozitia niveland bine.

Intr-un castron, punem branza de vaci, smantana si zaharul si amestecam cu mixerul, la viteza maxima, pana obtinem o crema de branza fina. Adaugam semintele vanilie, zeama si coaja de la portocale, laptele condensat. Amestecam la viteza mai mica de data aceasta, si la sfarsit incorporam, unul cate unul, ouale.

Turnam compozitia de branza peste blat si dam la copt, in cuptorul preincins, cam 40 minute, la foc mediu. Eu am folosit o forma cu diametrul 26 cm.

Dupa ce s-a copt, scoatem tarta din cuptor si lasam sa se raceasca. Topim ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugam branza mascarpone si o incorporam in ciocolata. Turnam aceasta glazura peste tarta de branza.

Dam la rece pana intareste ciocolata, apoi putem servi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise