Chian Mei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • usturoi
  • ardei iuti rosii
  • ghimbir
  • piept de pui taiat fisii
  • albus de ou batut
  • amidon
  • sos dulce chinezesc
  • ciuperci chinezesti(merg oricare
  • paste chinezesti
  • sos de soia
  • sos de chilli
  • ulei de susan
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Se toaca usturoiul,ardeii iuti(dupa ce s-au indepartat semintele)si ghimbirul,Se infierbinta uleiul si se prajesc usor in woc (sau orice tigaie mai incapatoare)

Se bate albusul,se adauga amidon si se trec prin compozitie fisiile de piept de pui;se prajesc cu cele de mai sus .

Se adauga sos dulce si ciupercile taiate .

Pastele chinezesti ( muiate pentru 15 min.in apa )se adauga impreuna cu sosul de soia si cel de chille.Se adauga sare si piper dupa gust.

Se amesteca totul usor(de preferat cu 2 linguri de lemn),se rastoarna pe un platou si se toarna deasupra putin ulei de susan

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise